Sissel Lillevik

Jeg er en kvinde på 45 år. Jeg har ligeså længe jeg kan huske haft problemer med min mave. I perioder mere end andre gange.

For et par år siden, begyndte jeg at få hjerte-arytmi (ikke farligt), hver gang jeg havde en “træls” periode med maven. Det har bare været så generende for mig og virkelig noget der “fyldte” hele min dag i de perioder som var slemme… og det jo oven i den “trælse” periode med maveproblemer.

Jeg har, som mange andre, prøvet at leve uden gluten, uden æg, uden sukker. Bedst som jeg så har følt, at nu er alt godt, ja så har jeg fået det virkelig skidt igen. Jeg bestemte mig for at kontakte Lone med henblik på low FODMAP.

Hun satte mig til at udfylde nogle meget enkle skemaer, for at få overblik over INDTAG & UDTAG (kost & afførring).

Efter at Lone kiggede på mine personlige papirer, gav hun mig besked på at prøve at leve LACTOSE frit. Det har lige præcis været det jeg har stået og manglet.  Så sammen med lactosefri føde samt flere fibre og hørfrø har jeg sluppet af med min hjertearytmi og min “trælse” mave.

Jeg har “undgået” at leve efter low FODMAP, men har taget den viden med mig… jeg har downloadet low FODMAP app’en for nu kan jeg pludselig meget bedre mærke efter, om der er en fødevare som generer mig, og bruge app’en som vejledning og inspiration.

Jeg kan på det varmeste anbefale Lone Rosenkilde, hun er lyttende, rolig og tager udgangspunkt i en alm hverdag, så man føler at det er nemt at “gå til”.