Ingredienser (4 personer):
- 2 glaskål (ca. 500 g)
- 1 fennikel (ca. 300 g)
- 1 stort æble
- 2 håndfuld friske blåbær
- 1 lille håndfuld hakket frisk mynte
- Saften af 1 lille citron (ca. ½ dl)
- 5 spsk Oliven- eller rapsolie
- 2 spsk Honning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at lave en dressing af friskpresset citronsaft og rør 2 spiseskefuld honning ud heri. Tilsæt nu olie under piskning indtil dressingen får en tyk konsistens. Smag dressingen til med salt, peber og evt. mere olie eller honning.
Vask og rens æble, fennikel samt glaskål og skræl glaskålen. Skær æblet i tynde både og vend dem straks med dressingen.
Skær nu glaskål og fennikel i meget tynde skiver (fx på mandolinjern, foodprocessor eller med en grøntsags skræller/skarp kniv). Vend glaskål og fennikel sammen med æble og dressingen i en stor skål.
Pynt salaten med friske blåbær og friskhakket mynte. Mynten kan udelades eller erstattes af dild.