Ingredienser (6 pandekager) :
- 125 g spinat, frisk
- 100 hvid hvede (fuldkorns mel)
- 50 havregryn
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk oliven- eller rapsolie, til at stege i
Pandekagefyld:
Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan fylde i pandekagerne, men fx stegt kylling, avocado, spidskål, rød peber, champignon og bønnespirer klæ´r den godt. Til variationer af fyld kan nævnes røget laks og falafler sammen med dine yndlings grøntsager. Smør evt. hummus, guacomole, tomatsalsa eller pesto på pandekagen, inden du kommer fyld i.

Sådan gør du:
Tilbered fyldet til pandekagerne, så det er klar.
Kom alle ingredienser til pandekagedejen i en blender og blend til dejen er ensartet. Varm panden op til middelvarme, tilsæt olie og kom dej på og kør panden rundt, sådan at dejen fordeler sig jævnt på panden og fylder panden ud. Steg nu hver pandekage til den er let gylden på hver side. Kom pandekagerne i et fad og hold dem varme indtil servering.
Tip: Ønsker man pandekagerne glutenfrie eller low FODMAP venlige, så kan melet erstattes af fx boghvedemel eller majsmel.