Spidskåls tzatziki

Ingredienser (4 personer):

  • 5 dl græsk yoghurt 2%
  • ¼ -½ Spidskål (ca. 250g)
  • ½ agurk
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ spsk raps- eller olivenolie
  • ½ tsk spidskommen, stødt
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Vask spidskålen og snit den fint. Vask agurken og riv den på rivejernet. Kom græsk yoghurt, spidskål og agurk i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt presset hvidløg, olie og spidskommen og smag til med salt og peber.

Tip: Kan piftes op med hakket frisk persille, purløg eller mynte efter smag. Såfremt du lader tzatzikien trække i køleskabet, skal du være bevidst om at hvidløgs smagen bliver mere intens jo længere tid den trækker, og såfremt du foretrækker knapt så intens hvidløgssmag, kan du nøjes med at tilsætte 1 fed i stedet for 2 fed hvidløg.