Ingredienser (4 personer):
- 5 dl græsk yoghurt 2%
- ¼ -½ Spidskål (ca. 250g)
- ½ agurk
- 2 fed hvidløg, presset
- ½ spsk raps- eller olivenolie
- ½ tsk spidskommen, stødt
- Salt og peber

Sådan gør du:
Vask spidskålen og snit den fint. Vask agurken og riv den på rivejernet. Kom græsk yoghurt, spidskål og agurk i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt presset hvidløg, olie og spidskommen og smag til med salt og peber.
Tip: Kan piftes op med hakket frisk persille, purløg eller mynte efter smag. Såfremt du lader tzatzikien trække i køleskabet, skal du være bevidst om at hvidløgs smagen bliver mere intens jo længere tid den trækker, og såfremt du foretrækker knapt så intens hvidløgssmag, kan du nøjes med at tilsætte 1 fed i stedet for 2 fed hvidløg.