Saltlakridsmandler og Saltmandler

Saltlakridsmandler

  • 1,5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk lakridsrodspulver (ex den fra Urtekram) (+ 1 spsk til slut)
  • 200 g mandler

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Hæld vand, salt og 1 spsk lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk. Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Tag mandlerne ud og lad dem afkøle. Hæld mandlerne i en frysepose med 1 spsk lakridspulver og ryst posen, så pulveret fordeles på mandlerne. Hæld mandlerne i et tætsluttende glas eller anden beholder, og de er klar til at blive spist.

Saltmandler

  • 2 dl vand
  • 1 spsk groft salt (gerne Himalaya salt, men alle slags groft salt kan bruges)
  • 200 g mandler

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Hæld vand og salt på en pande og lad det koge op. Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Tag mandlerne ud og lad dem afkøle på et viskestykke. Smag på mandlerne. Såfremt du synes, at mandlerne er for salte, kan du give dem en nuldre tur i viskestykket, sådan at du fjerner lidt af saltet. Hæld mandlerne i et tætsluttende glas eller anden beholder, og de er klar til at blive spist.