Rød linsesuppe

Ingredienser (4-6 pers.):

  • 4 rødløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 6 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie
  • 1,4 L vand
  • 3 spsk grøntsagsbouillon (pulver)
  • 200 g tomatpassata/tomatpuré
  • 1 tsk paprika
  • 225 gram røde linser, skyllede
  • Salt og peber
  • Evt. lidt chilli
  • Pynt: lidt rugbrødscrutoner/rugbrødschips, persille og tilføj evt. 1 skefuld græsk yoghurt/creme fraiche

Sådan gør du:

Skær rødløg og peberfrugter i grove stykker og hak hvidløget. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en stor tykbundet gryde og svits løg og gulerødder heri. Tilsæt peberfrugter og svits det hele godt, inden der tilsættes paprika, tomatpuré og evt. lidt chilli. Kom nu vand, bouillonpulver og linser i gryden og kog det hele i 20-25 min. til alle grøntsager og linser er blevet møre. Blend suppen til den er glat og kom den tilbage i gryden. Smag suppen til med salt og peber og kog suppen op og lad den simre til den samler sig. Servér suppen og pynt med rugbrødscroutoner/rugbrødschips, samt lidt frisk persille.

Rugbrødscroutoner: Skær rugbrød i små tern og kom dem i en frostpose med lidt olivenolie/hvidløgsolie og fordel olien på de små tern. Fordel nu de små rugbrødstern på bagepapir og rist dem sprøde på en bageplade i ca. 15 min. ved 200 grader (ikke varmluft). Vend rugbrødsternene undervejs.