Porretærte

Ingredienser (ca. 4-6 pers.):

Dej:

  • 3 spsk raps-/olivenolie
  • 3 spsk vand
  • 200 g Hvid hvede (fuldkorns mel)
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg

Fyld:

  • 3 store porrer
  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • ¾ tsk salt
  • Peber
  • 100 g revet ost (max 18%)
  • 40 mandler

Sådan gør du:

Kom olie, vand, mel og salt i en skål og bland det hele sammen. Saml dejen med ægget, så den bliver glat og ensformig. Hvis dejen er for tør tilsættes lidt mere vand. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform (ca. 24 cm). Pres dejen lidt op ad kanten på tærteformen.

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Porrerne koges i letsaltet vand i 5 min. og afdryppes i en sigte.

Rør porer, æg, hytteost, salt og peber sammen og tilsæt ost og mandler. Fordel fyldet i tærten.

Bag tærten i ca. 50 min. ved 175 grader i midten af ovnen.

 

Servér tærten med en god salat/råkost til.

Tip: Tærten kan spises såvel lun som kold, og kan fryses. Porrer kan erstattes af eller varieres med broccoli. Ønskes der kød i tærten, kan bunden beklædes med et tyndt lag kogt eller røget skinke.