Ingredienser (ca. 15 stk.):
Dej:
- 3 dl lunkent vand
- 30 gram gær
- 1 tsk salt
- 250 gram Hvid hvede
- 150 gram Tippo 00 eller Pizza mel
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
Fyld:
- 125 gram frisk mozzarella (eller revet mozzarella)
- 175 gram skinke, skåret i strimler
- 200 gram tomat puré
- Oregano (frisk eller tørret)
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt og olie. Rør melet i lidt efter lidt til dejen samler sig og ælt godt inden dejen stilles til hævning i 40-50 min.
Klargør fyldet mens dejen hæver.
Rul dejen ud (på et meldrysset bord) til en stor firkant og fordel først tomatpure, så skinke og så ost på hele arealet, og afslut med at drysse lidt oregano på. Rul nu dejen sammen til en lang ”roulade” og skær dejen med en skarp kniv, så der bliver ca. 15 pizzasnegle. Hver pizzasnegl ligges på bagepapir på en bageplade, trykkes lidt flad og drysses med oregano. Bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Tip: Gode til madpakken eller skovturen. Kan med fordel fryses og ex tages op om morgenen og lægges i madkassen, og til frokost er de tøet op og klar til at blive spist!