Orientalsk hvidkålssalat

Orientalsk hvidkålssalat (4-6 pers)

Salaten passer rigtig godt til fx fisk, rejer eller kylling.

  • 300 gram hvidkål
  • Saft af 1 lille citron
  • 600 gram gulerod
  • Ca. 0,75 dl sød chilli sovs
  • 1 håndfuld sesamfrø, ristede
  • Lidt nigella frø til pynt (kan udelades)

Sådan gør du:small_hvidkaalssalat

Skyl hvidkålen og snit den meget fint. Kom den i en skål og pres citronsaften over – citronens syre mørner kålen en smule.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Bland de revne gulerødder med hvidkålen, og tilsæt sød chilisovs lidt efter lidt, smag til undervejs, og tilfør kun den mængde chili sovs, som du finder passende.

Rist sesamfrø på en tør og varm pande. Drys de ristede sesamfrø og lidt nigellafrø over salaten inden servering.