Ingredienser (ca. 20 muffins):
- 250 g smør
- 1 1/2 dl vand
- 450 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 store æg (eller 6 mindre æg)
- 275 g hvedemel
- 100 g kakao
- 1 tsk bagepulver (med top)
- Lidt, usaltede og hakkede pistacienødder og hakket marcipan til pynt

Sådan gør du:
Kom smør og vand i en gryde, og lun det til smørret er smeltet. Pisk sukker, vanilje og æg til en tyk masse. I en anden skål blandes mel, kakao og bagepulver godt og sigtes derefter i den piskede æggemasse. Dette vendes forsigtigt sammen, til dejen er næsten ensartet. Det smeltede smør/vand vendes forsigtigt i dejen. Lad dejen stå i ca. 10 min og vend herefter forsigtigt 2-3 gange i den, inden den kommes i muffinsforme. Bruges papirsforme alene er det en fordel at anvende 2 papirsforme per muffin. Anvendes fx silikone muffinsforme, beklædes de med blot én papirsform per muffin. Fyld muffinformene ca. halvt op. Drys med hakket marcipan og pistacienødder.
Bages ved 185 grader til de er gyldne i ca. 10-15 min. Bagetiden er meget afhængig af ovn og hvorvidt du bager i rene papirsforme eller i en anden form, så tjek med en stegenål eller lign., hvorvidt der hænger dej fast, efter 8-10 min. Bag indtil der ikke længere er synlig dej på stegenålen.