Ingredienser (ca. 4 personer)
- 1 stort rødløg, skåret i små stykker
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1 porre, skåret i tynde ringe
- 2 pastinakker/persille rødder eller 3 kartofler, skåret i små tern
- 3 gulerødder, skåret i tynde halve skiver eller små tern
- 1 spsk olivenolie
- 50 g røget mørbrad eller røget bacon, skåret i små stykker
- 2 tsk timian
- 1 L grøntsags bouillon
- 1 L tomat passata (el. hakkede tomater)
- 120 g fuldkorns suppehorn (pasta)
Sådan gør du:
Start med at gøre alle grøntsager klar. Svits rødløg og hvidløg i olivenolie til løgene er blevet klare.
Tilsæt røget mørbrad eller bacon og steg det gyldent. Tilsæt resten af grøntsagerne og timian og svits ca. 5 min. til alle grøntsager er let svitset. Tilsæt tomat passata og bouillon og kog suppen under låg i ca. 15-20 min. eller indtil alle grøntsagerne er kogt møre. Til slut tilsættes suppehorn og koges i min. den tid som er angivet på emballagen, men typisk kræver kogning i tomatsuppen lidt længere tid end, hvis det var i rent vand. Så test om pastaen er kogt ”al dente” før du slukker for kogepladen.
Servér minestrone suppen med det samme og evt. tilført lidt hakket persille på toppen eller måske lidt revet parmesan ost, hvis du er til det.