Lynstegte rosenkål

Ingredienser: (3-4 personer)

  • 400 gram rosenkål
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk persille, hakket
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Vask og rens rosenkålen og fjern de yderste blade og skær det nederste af bunden af. Halvér nu rosenkålene.

Varm en wok eller pande og kom lidt olie i.  Når panden er varm kommes rosenkålene i og steges et par minutter før du tilsætter honning og citron. Steg nu rosenkålene videre indtil de har taget lidt farve, de skal ikke steges mere end de stadig har bid. Til slut anrettes de stegte rosenkål i en skål og pyntes med friskhakket persille.

Kan serveres til de fleste varme retter som tilbehør (sammen med anden grøntsag eller salat) til eks. farsbrød, frikadeller, stegt kylling eller fisk.