Ingredienser (4-6 pers):
- 450 g hakket kyllingekød
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
- 2 rødløg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 gulerødder, revne
- 2 soltørrede tomater, finthakkede
- 500g tomat pasata el hk. tomater
- 2 tsk hønsebouillon (pulver)
- 1 tsk basilikum, tørret
- 1 tsk oregano, tørret
- ½ tsk paprika
- ¼ tsk gurkemeje (kan udelades)
- salt
- friskkværnet peber
- 350g frossen spinat, helbladet
- 9 fuldkorns lasagneplader
- 50 g revet ost eller frisk mozzarella
Bechamelsauce:
- 5 dl mælk
- 2½ spsk mel
- Salt
- Peber
- Muskatnød, revet (ca. 1/4-½ muskatnød)
- 50 g revet ost eller frisk mozzarella (i små tern)
Sådan gør du:
Optø spinaten og pres væden fra og stil den til side.
Brun løg og hvidløg i olien og tilsæt kyllingekødet steg til det er brunet godt. Tilsæt soltørrede tomater og de revne gulerødder og svits det med inden tomat passata tilsættes. Tilsæt nu oregano, basillikum, paprika gurkemeje og bouillonpulver og rør godt rundt. Lad nu tomat/kyllingesaucen koge under låg ved middel varme i ca. 15-20 minutter inden den til slut smages til med salt og friskkværnet peber.
Mens tomat/kyllingesaucen koger, tilberedes bechamelsaucen. Start med at komme 1 dl mælk i en gryde og pisk melet i lidt efter lidt og pisk indtil at melet er helt opløst og uden klumper. Varm gryden op og tilsæt nu resten af mælken lidt efter lidt, mens der piskes. Sovsen skal koge i 2 minutter under omrøring inden den tilsættes osten, rør rundt indtil osten er smeltet. Til slut smages sovsen til med salt, muskatnød og lidt peber. Lad sovsen stå ved lav varme.
Tag et passende stort ildfast fad og start med at komme lidt bechamelsauce i bunden, bare lige nok til at ligge de første 3 lasagneplader på. Kom nu skiftevis tomat/kyllingesauce, spinat og bechamelsauce på og afslut med et lag bechamelsauce og drys med ost på toppen. Lasagnen bages midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader.
Lasagnes serveres med en god blandet salat eller råkost til.