Laks på grill

Ingredienser (ca. 3-4 pers)

  • 1 stort stykke laks/lakseside m/ skind
  • 1 citron i skiver (økologisk)
  • 1 håndfuld frisk oregano (eller anden frisk krydderurt)
  • 1-2 spsk olivenolie (evt. m/ hvidløg)
  • Salt og peber

 

 


Sådan gør du:

Laksesiden placeres i et ildfast fad (der kan tåle at komme på grillen, ellers brug 1 foliebakke) med skindsiden nedad. Frisk oregano klippes i mindre stykker og fordeles over laksen. Kom lidt salt og peber på, inden at citronskiverne fordeles over laksen. Afslut med at hælde lidt olivenolie over laksen og kom den på grillen ved indirekte varme i ca. 20 min. til laksekødet er blevet fast.

I stedet for at grille laksen, kan den med fordel tilberedes i ovnen ved ca. 200 grader i 20 min.