Ingredienser (4 personer):
- 400g hakket kyllingekød
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 løg, finthakket
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 1½ tsk salt
- ¼ tsk peber, kværnet
- ½ tsk paprika, edelsüss
- ½ tsk gurkemeje
- Rapsolie eller oliemargarine til stegning
Sådan gør du:
Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål og hak det i mindre stykker med en grydeske. Kom nu alle ingredienser oveni kødet og rør godt og længe, så farsen bliver ensartet og sammenhængende. Stil nu farsen på køl i min. 30 minutter. Tag farsen ud af køleskabet og rør i den. Såfremt den virker for fast, kan der tilsættes lidt mere mælk, og virker den for løs, kan der tilsættes lidt mel eller mere havregryn. Form frikadellerne med en spiseske dyppet i vand, og steg frikadellerne i olie eller oliemargarine til de er helt gennemstegte.
Tip! Frikadellefarsen kan tilsættes lidt hakkede krydderurter som oregano eller timian.