Ingredienser (ca. 5 personer)
Kyllingeboller:
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk salt
- ½ lille tsk peber
- 1 æg
- 1 løg, revet
- 1 fed hvidløg, presset
Karrysuce:
- 3 tsk oliemargarine (eller olie)
- 1 spsk karry
- 1 løg, finthakket
- 1 stort æble, skåret i små tern
- 1 spsk hvedemel
- 2½ dl bouillon (grøntsags- eller kyllinge)
- 1 dl mælk
Sådan gør du:
Kyllingefars:
Rør det hakkede kyllingekød med salt, peber, æg, revet løg og knust hvidløg til en sammenhængende fast fars og stil den på køl indtil sovsen er klar.
Karrysauce:
Varm oliemargarine/olie i en tykbundet stor gryde og svits karry heri. Tilsæt løg og æble og svits det i et par min under omrøring. Tilsæt nu mel og rør rundt inden der tilsættes bouillon og mælk og røres godt. Kog nu saucen i ca. 5 min. Nu skal saucen blendes, enten med en stavblender, foodprocessor eller blender. Saucen skal være fin uden klumper af løg eller æble og varmes nu op igen i gryden. Tag farsen ud af køleskabet og form nu kyllingeboller med en barneske og læg dem forsigtigt ned i saucen i gryden efterhånden som du laver dem. Når alle kyllingeboller er formet og lagt i saucen, koges kyllingebollerne i ca. 10 min. (til de er gennemkogte).
Ris og broccoli koges og serveres til. Pynt evt. med saltede peanuts, rosiner og hk. frisk æble eller hk. persille.
Tip: Retten kan også laves med skært kyllingekød i tern eller strimler, hvis man foretrækker det.
Løg og æble kan alternativt rives fint inden det svitses til saucen, hvis man ikke har en blender. Blendning kan selvfølgelig også helt undlades, hvis man er ok med at der så er små stykker løg og æble i saucen.
Tilbehør:
Kogte ris og/eller blomkålsris
Dampet broccoli eller grønne bønner
Pynt: evt. lidt saltede peanuts, rosiner og små æbletern eller hk. persille.