Koldhævede speltboller – Low FODMAP venlige

Koldhævede speltboller ca. 20-24 stk (low FODMAP venlige)

  • 30g gær
  • 5 dl laktosefri mælk
  • 5 dl vand
  • 40g FiberHUSK
  • 1½ spsk rørsukker
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie
  • 400g speltmel
  • 500g fuldkorns speltmel
  • 150g hørfrø

Sådan gør du:small_speltboller

Opløs gær og FiberHUSK i vandet og lad det blive til en gelé. Tilsæt mælken, hørfrø, olie, rørsukker og salt.

Rør melet i dejen lidt ad gangen og ælt indtil det bliver en ensartet masse. Dæk dejen til med plastfilm eller låg og sæt den i køleskabet til næste dag.

Dejen formes til boller, der sættes på bageplade med bagepapir. Bollerne skal hæve i ca. ½ time, inden de pensles med laktosefri mælk, æg eller kaffe.

Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.