Koldhævede speltboller ca. 20-24 stk (low FODMAP venlige)
- 30g gær
- 5 dl laktosefri mælk
- 5 dl vand
- 40g FiberHUSK
- 1½ spsk rørsukker
- 3 tsk salt
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
- 400g speltmel
- 500g fuldkorns speltmel
- 150g hørfrø
Sådan gør du:
Opløs gær og FiberHUSK i vandet og lad det blive til en gelé. Tilsæt mælken, hørfrø, olie, rørsukker og salt.
Rør melet i dejen lidt ad gangen og ælt indtil det bliver en ensartet masse. Dæk dejen til med plastfilm eller låg og sæt den i køleskabet til næste dag.
Dejen formes til boller, der sættes på bageplade med bagepapir. Bollerne skal hæve i ca. ½ time, inden de pensles med laktosefri mælk, æg eller kaffe.
Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.