Kartoffel-porre fad

Kartoffel-porre fad

3 – personer

  • 450g kartofler
  • 2 porrer
  • 250 ml madlavningsfløde/Vegetabilsk flødealternativ (max 7% fedt)
  • Salt
  • Peber
  • Evt. lidt karry eller krydderiblandingen Ras el Hanout

 

 


Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Porrerne vaskes grundigt og skæres i tynde skiver. Kartofler og porrer ligges lagvis i et ildfast fad (hvis dit fad kræver smørring, så pensel det med lidt raps- eller olivenolie inden du ligger fyldet i). Kom salt og peber og evt. lidt karry over fyldet og tilsæt madlavningsfløden. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45-60 min. indtil kartoflerne er gennemstegt.

Kartoffel-porre fadet passer fortrinligt til eks. kylling eller frikadeller m.v.