Hjemmelavet Ingefærshot med gurkemeje
- 200g Økologisk ingefær
- 50g Økologisk gurkemeje
- 1 l Vand
- 2-3 Økologiske citroner
- Et par sorte peberkorn
Drikken kan holde sig ca. 2-3 uger i køleskabet.
Sådan gør du:
Ingefær og gurkemeje rod skylles godt. Skær rødderne i skiver.
Hvis du vil have en endnu stærkere version, så put det i en minihakker.
Put den skiveskårede eller blendede masse i en gryde med 1 liter vand og et par peberkorn, bring det i kog. Lad det stå og simre svagt i ca. 30 min.
Tag gryden af varmen og lad den stå, til den er lunken.
Pres citronerne, hæld citronsaften i den lunkne væske, put også de pressede citronrester i og stil det på køl til dagen efter. Når det hele har trukket natten over, så sier du væsken fra.
Væsken stilles på køl.
Husk at ryste inden brug.