Ingredienser:
- 2 potter Bassilikum
- 3 dl Olivenolie
- 80g mandler (kan erstattes af pinjekerner eller solsikkekerner)
- 60g parmesan ost, skåret i mindre stykker
- 2 fed hvidløg
- 1 øko citron (Saften af 1 citron og 1 tsk revet citronskal)
- ½ tsk salt
Sådan gør du:
Vask bassilikum bladene og medtag gerne den øverste grønne stængel, men undgå den grove nederste del.
Kom bassilikum, olie og hvidløg i en foodprocessor og blend til en ensartet masse. Tilsæt mandler, parmesanost, salt og citronskal og halvdelen af citronsaften. Blend det hele til en ensartet masse og tilsæt evt. resten af citronsaften. Smag til. Ønsker du en mere flydende konsistens tilsættes mere olivenolie.
Pestoen kommes i et glas med skruelåg eller anden lufttæt og egnet beholder. Opbevares i køleskabet og kan holde sig 1 lille uges tid. Anvend pesto på som lækker dip til grøntsags stænger, på brød/knækbrød, tilsæt det til friskkogt fuldkornspasta eller anvend det i “Kylling med parma og pesto“.