Fuldkorns Kanelsnurrer

Ingredienser  (10-12 stk):

Dej:

  • 2½ dl lun skummetmælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • 45 gram rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 375 g Hvid Hvede (fuldkornsmel)
  • 60 g blødt smør/oliemargarine

Fyld:

  • 60 g blødt smør
  • 40 gram rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel

 

Sådan gør du:

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen grundigt til den bliver glat og sammenhængende. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel, indtil dejen slipper røreskålen.

Lad dejen hæve i 15 min under et viskestykke.

Kom alle ingredienser til fyldet i en skål og rør godt indtil fyldet er blødt og ensartet. Såfremt dit smør stadig er for hårdt til at røre blødt i hånden, så sæt evt. skålen i micro ovnen et par sekunder indtil smørret er gjort blødt. 

Efter at dejen har forhævet, rulles den ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm). Fordel fyldet herpå med en dejskraber. Fold nu dejen ind over fyldet fra den korteste ende, og fold en gang mere, så dejen nu måler ca. 30 x 10 cm. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 10-12 stk. Sno hver dejstrimmel til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl. Placer kanelsnurrerne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 20-25 min. under et viskestykke.

Kanelsnurrerne bages ved 230 grader (varmluft 210 grader) i  ca. 10 min. Køles af på bagerist og serveres lune, evt. pyntet med lidt hvid glasur. Absolut bedst lune og kan med fordel fryses ned.