Brownies

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 100 g mørkt chokolade (max 60-70 % kakaoindhold)
  • 40 gram chokoladeknapper (hvide el. mørke) eller anden grofthakket chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 80 g mel
  • 125 g hasselnødder, grofthakkede

 

 


Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde ved lav varme under omrøring. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen og der slukkes for varmen mens der røres indtil al chokoladen er smeltet.

Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Vend mel og salt i og vend forsigtigt den smeltede chokolade og smør i. Tilslut vendes de hakkede nødder og grofthakket chokolade i massen, til den bliver jævn.

Massen hældes i en form (ca. 20×25) med bagepapir og bages ved 170 grader varmluft i ca. 25-30 min. (afhængig af ovn og form). Kagen skal være fast ovenpå og slippe siderne, men behøver ikke at være helt færdigbagt indeni, når den tages ud. Kagen bliver bedst af at få lov til at ”hvile” 1 dags tid inden servering. Skæres ud i passende stykker og serveres evt. med friske hindbær.

Kagerne er fryseegnet.