Broccolisalat

Broccolisalat

4-6 personer

  • 1 stort brocolli
  • 150g edamame bønner (pillede fra frost)
  • 1½ dl grov bulgur
  • 100g soltørrede abrikoser
  • 1 stort bundt frisk persille, finthakket

Bulguren koges i 3 dl vand i ca. 10 min. (eller som anvist på pakken). Så snart bulguren er kogt skylles den i en sigte under kold vand. Herefter tilsættes de frosne bønner og den friskhakkede persille. Brocollien vaskes og skæres i passende stykker og dampes i ca. 3-4 min. og afkøles. Abrikoserne skæres i tynde strimler. Dressingen tilsættes bulguren m/ bønner og brocollien vendes forsigtigt i. Tilslut pyntes med abrikos.


Dressing

  • Saften fra ½ citron
  • 1 spsk æblecidereddike el. hvidvinseddike
  • 3 spsk honning
  • 3-4 spsk koldpresset olivenolie el. rapsolie
  • ½ fed presset hvidløg
  • Salt og peber

Citronen presses og saften blandes med eddike, honning og hvidløg. Herefter tilsættes olivenolien i en tynd stråle, mens der piskes, så dressingen bliver lidt tyk.

Dressingen smages til med salt og peber.