Ingredienser (ca. 4-6 pers.):
- 500g oksekød, hakket (max 12% fedt)
- 1 spsk olivenolie (evt. hvidløgsolie)
- 3 soltørrede tomater, hk. i små stykker
- 1 stor rød snack peber, skåret i små tern
- 1 stort rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 gulerødder, revne
- 1 ds. Hk. tomater
- 2 dl vand
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber, groftkværnet
- ½ tsk oregano
- ½ tsk bassilikum
- ½ tsk paprika, sød
- 1 spsk grøntsags bouillon (pulver el. flydende)
Sådan gør du:
Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt det hakkede kød. Svits indtil kødet er brunet og tilsæt så de revne gulerødder, soltørrede tomater og peberfrugten og brun det hele godt inden der tilsættes hakket tomat og vand. Kom oregano, bassilikum, paprika og grøntsagsbouillon i og rør godt rundt. Kom låg på gryden og lad kødsovsen småkoge i min. 30 min. Smag til med salt og peber.
Kødsovsen serveres med fuldkornspasta, kogte kartofler, ris, quinoa eller bulgur, samt en god salat/råkost.