Ingredienser (4 personer) :
- 500g grønne bønner (haricots verts), friske (eller frosne)
- 2 dl grønkål, finthakket
- 1 dl persille, hakket
- 225 g små cherry tomater, (gerne både røde og gule)
- 1 håndfuld oliven og feta tern til pynt
- hvidløgsolie til stegning (kan erstattes af olivenolie og 1-2 fed finthakket hvidløg)
Dressing:
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecideredikke
- 1 spsk honning
- 1 knivspids dijonsennep
- Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:
Anvendes friske bønner, starter du med at nippe dem og skylle dem godt. Damp bønnerne i en gryde med vand i ca. 3-4 min. Hæld bønnerne i en sigte og steg dem herefter på en pande i olivenolie i ca. 4 min. eller indtil at bønnerne er tilpas møre, men stadig med let bid i. Bruges frosne bønner, så kan du nøjes med at stege dem. Smag bønnerne til med lidt salt og køl dem af (må max være lidt lune ved servering). Skær stilken fra grønkålen og hak kålen fint. Hak ligeledes persille og bland dette med grønkålen. Tomaterne halveres.
Alle ingredienser til dressingen blandes i en flaske eller anden tætsluttende beholder og rystes godt. Dressingen kan naturligvis også piskes sammen i en skål, men rystemetoden er bare dejlig let og giver en cremet dressing på no time. Smag dressingen til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning, sennep eller olie efter smag.
Dressingen vendes i de afkølede bønner, tilsæt så grønkål og persille og vend godt rundt. Tilslut tilsættes tomater og der pyntes evt. af med oliven og feta.