
Bønnebrownie
Glutenfri brownie med et twist. Lækker og intens smag i denne version med bl.a. dadler, mandler og ikke mindst sorte bønner. Bælgfrugter er nemlig også gode i kager!
Ingredienser
- 50 g mandler
- 1 æg
- 25 g oliemargarine (alternativt smeltet smør eller kokosolie)
- 100 g dadler (uden sten)
- 120 g kogte sorte bønner
- 2 spsk kakao
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- ½ dl stærk afkølet kaffe
- 50 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at lave lidt stærk kaffe, så den kan køle lidt af.Kom mandler i en foodprocesser/blender og blend det fint (som mandelmel).Tilsæt æg, oliemargarine, dadler, kogte bønner, kakaopulver, salt og kaffe.Blend til dejen er helt ensartet. Beklæd en lille form/ildfast fad (max 24 x 13) med bagepapir og kom dejen heri. Fordel den hakkede chokolade ovenpå dejen og tryk den ned i dejen med en dejskraber/ske.Bag nu kagen 20-25 min ved 180 grader.Afkøl kagen, skær den i mindre stykker og pynt med fx bær, valnødder eller lignende. Smager også godt med lidt cremefraiche eller is til.Kagen kan med fordel bages dagen før servering, da den kun bliver bedre af at sætte sig.