Bananpandekager (low FODMAP venlige) (12-14 stk)
- 2 modne bananer
- 3 æg
- 1 dl havregryn
- ½ tsk kanel eller vaniljepulver
- 1 tsk ahornsirup
- ½ tsk bagepulver
- Lidt rapsolie til stegning
Sådan gør du:
Bananerne moses godt med en gaffel. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen piskes sammen til en ensartet masse.
Kom lidt olie på panden og kom dernæst pandekagedejen på i klatter med en stor ske/sauceske, og vend dem når de er stegt på den ene side.
Server straks og brug den topping du foretrækker, eks. laktosefri skyr eller laktosefri hytteost, ahornsirup, friske blåbær, jordbær og evt. lidt hakkede nødder/mandler.
Pandekagerne smager også godt kolde og kan opbevares et par dage på køl, men egner sig også til frysning.
Obs! Ved LOW FODMAP anbefales max 1/4 moden banan per portion.