Arabisk bulgursalat

Arabisk bulgursalat (ca. 4-6 pers)

  • 1 ½ dl grov bulgur eller couscous
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 50 g mandler
  • 1 bdt. mynte
  • 1 bdt. persille
  • 50 g fetaost
  • ½-1 granatæble
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg, og sæt det på køl. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend den afkølede bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og bank kernerne ud med en grydeske (Gøres bedst i en vask, hvor du har stillet en skål til at opsamle kernerne i, da det kan sprøjte lidt undervejs). Bland granat æblekernerne i salaten. Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over lige inden servering.