Æblemuffins (12 stk)
- ½ dl rapsolie
- 1 dl A38 /yoghurt naturel
- 90 g rørsukker
- 80 g marcipan, revet
- 140 g hvid hvede
- 1½ tsk kanel
- 1½ tsk kardemomme
- 2 knivspids salt
- ½ tsk natron
- 2 æg
- 600 g æbler, skåret i små tern (uden kærnehus og evt. skrællet)
Sådan gør du:
Olie, yoghurt og sukker røres sammen, og der tilsættes natron. I en anden skål blandes mel, kanel, kardemomme og salt. Rør æggene i yoghurtblandingen samtidigt med melblandingen. Æblerne tilsættes og røres let rundt i dejen. Dejen kommes i papir muffinsforme lagt i en fast muffinform (evt. silikone). Fyld op til ca. 2/3 af formen. Har du ikke en fast muffinform, så stil papir muffinsformene tæt, så de støtter hinanden under bagningen. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. Tages ud af den faste muffinform og køler af på en rist.