Rødkålssalat

Sprød og frisk rødkålssalat

4 personer

  • ½ (lille) rødkål
  • 2 æbler
  • 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk æblesirup

 

 

 


Sådan gør du:

Pil de yderste bløde blade af rødkålshovedet, og vask rødkålshovedet under rindende vand. (Tag evt. handsker på, så du undgår at få blå fingre, når du skal snitte rødkålen).

Skær rødkålen midt over, og fjern stokken på den halvdel, som du skal bruge. Snit rødkålen fint (eller groft efter smag) og kom det i en skål. Tag granatæblet og rul det evt. på et skærebræt, så du løsner kernerne lidt. Del så granatæblet i to halve og slå kernerne ud ved at banke på hver halvdel med en grydeske. Dette gøres bedst over køkkenvasken, ned i en skål, der opsamler kernerne (og saften). Sørg for at få mest mulig af saften med også, da den bidrager som dressing til salaten. Skær skrællen af appelsinerne, og skær hver enkelt appelsinfilet fri. Når alle fileterne er skåret ud, presses saften ud af det resterende og gemmes sammen med appelsinfileterne. Vask æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små stykker. Æblet blandes med appelsinfilterne, granatæblekernerne og deres saft. Bland rødkålen med 3 spsk æblesirup og vend så appelsin, æble og granatæblekerner i og anret på fad eller i skål. Smag til og tilsæt evt. lidt mere æblesirup, hvis du synes. Efter smag kan salaten pyntes med hakkede valnødder eller hasselnødder.

Rødkålssalaten kan serveres til det meste, og kan sagtens holde sig et par dage på køl.