Opskrifter


 

Salater

Bønnesalat

Ingredienser (4 personer) : 500g grønne bønner (haricots verts), friske (eller frosne) 2 dl grønkål, finthakket 1 dl persille, hakket 225 g små cherry tomater, (gerne både røde og gule) 1 håndfuld oliven og feta tern til pynt hvidløgsolie til stegning (kan erstattes af olivenolie og 1-2 fed finthakket hvidløg) Dressing: 6 spsk olivenolie 2 spsk æblecideredikke 1 spsk honning […]

Spidskåls tzatziki

Ingredienser (4 personer): 5 dl græsk yoghurt 2% ¼ -½ Spidskål (ca. 250g) ½ agurk 2 fed hvidløg, presset ½ spsk raps- eller olivenolie ½ tsk spidskommen, stødt Salt og peber Sådan gør du: Vask spidskålen og snit den fint. Vask agurken og riv den på rivejernet. Kom græsk yoghurt, spidskål og agurk i en skål og rør det godt […]

Sprød salat med glaskål og fennikel

Ingredienser (4 personer): 2 glaskål (ca. 500 g) 1 fennikel (ca. 300 g) 1 stort æble 2 håndfuld friske blåbær 1 lille håndfuld hakket frisk mynte Saften af 1 lille citron (ca. ½ dl) 5 spsk Oliven- eller rapsolie 2 spsk Honning Salt og peber

Vinterslaw med rosenkål

Ingredienser: 250g rosenkål, revet 2 gulerødder, revet 2 æbler, revet Dressing: ½ tsk Dijon sennep 2 dl yoghurt /skyr (pære/banan) Salt og peber Citronsaft, friskpresset 1 lille håndfuld hasselnødder, grofthakkede       Sådan gør du: Vask rosenkålene, fjern de yderste blade og skær nederste stok af. Skræl og vask gulerødderne og kom så både gulerødder og rosenkål i foodprocessoren […]

Coleslaw

Ingredienser: 4 gulerødder 400g hvidkål 1 håndfuld persille, grofthakket Dressing: 1½ dl græsk yoghurt/yoghurt naturel 2 spsk god mayonnaise 2 tsk Dijon sennep 2½ spsk æblecideredikke ½-1 spsk honning Salt og peber   Sådan gør du: Vask og skræl gulerødderne. Fjern de yderste blade på hvidkålen og skær et passende stykke af (ca. 400g) Skyl hvidkålen, dryp den af og […]

Grøn Pesto

Ingredienser: 2 potter Bassilikum 3 dl Olivenolie 80g mandler (kan erstattes af pinjekerner eller solsikkekerner) 60g parmesan ost, skåret i mindre stykker 2 fed hvidløg 1 øko citron (Saften af 1 citron og 1 tsk revet citronskal) ½ tsk salt       Sådan gør du: Vask bassilikum bladene og medtag gerne den øverste grønne stængel, men undgå den grove […]

Quinoa salat med spidskål og avokado

 Ingredienser (3-4 personer):  125 gram quinoa ½ spidskål 2 avokado 6 -7 spsk vinaigrette (Se opskrift her) ½ håndfuld ristede og saltede mandler (Se opskrift her)         Sådan gør du: Start med at koge quinoaen (som anvist på emballagen) og afkøl den. Spidskålen skæres i tynde strimler og avocadoen skæres i små tern. Spidskål og avocado (gem […]

Nem vinaigrette med olie og citron

Ingredienser: 1 dl citronsaft (friskpresset) (kan erstattes af 1 dl hvidvins- eller æblecideredikke) 2 dl olie (koldpresset raps- eller olivenolie) 2 spsk dijonsennep 4½ spsk honning ½ spsk groft salt Friskkværnet peber Sådan gør du: Pisk citronsaft, sennep, olie, salt og honning sammen med en stavblender. Smag dressingen til med lidt sort peber og evt. mere sennep eller honning efter […]

Harlekin salat

Ingredienser: (3-4 personer) ½ rødt spidskål ¼ stort eller ½ lille blomkål ½ agurk 3 nye gulerødder 1 rød snackpeber 1 håndfuld edamame bønnner (fra frost) 1 håndfuld granatæblekerner (fra frost) 1 håndfuld grofthakket persille 1 håndfuld grofthakket mynte Saltede peanuts til pynt Dressing: ½ -2 spsk sød chillisovs og 1 spsk æble-/havtorn eller anden sirup eller honning.   Start […]

Grøn salat m/ appelsin og granatæble – Low FODMAP venlig

  Grøn salat m/ appelsin og granatæble (4 personer) (low FODMAP venlig) 1 bdt. grønkål (ca. 5-6 blade) 2 store appelsiner 1 lille granatæble 3 spsk peanuts (saltede) Dressing: 1½ spsk. Æbleeddike 3 spsk. Ahornsirup 3 spsk. Raps- eller olivenolie Lidt salt og peber Sådan gør du: Grønkålen skylles og rengøres grundigt i vand. Grønkålen drypper af og frigøres fra […]

Rødkålssalat

Sprød og frisk rødkålssalat 4 personer ½ (lille) rødkål 2 æbler 1 granatæble 2 appelsiner 3 spsk æblesirup       Sådan gør du: Pil de yderste bløde blade af rødkålshovedet, og vask rødkålshovedet under rindende vand. (Tag evt. handsker på, så du undgår at få blå fingre, når du skal snitte rødkålen). Skær rødkålen midt over, og fjern stokken […]

Broccolisalat

Broccolisalat 4-6 personer 1 stort brocolli 150g edamame bønner (pillede fra frost) 1½ dl grov bulgur 100g soltørrede abrikoser 1 stort bundt frisk persille, finthakket Bulguren koges i 3 dl vand i ca. 10 min. (eller som anvist på pakken). Så snart bulguren er kogt skylles den i en sigte under kold vand. Herefter tilsættes de frosne bønner og den […]

Spidskålssalat

Frisk spidskålssalat (3-4 pers.) ¾ -1 spidskålshoved 1 moden mango 1 lille granatæble 10 mynteblade, finthakket 3 spsk. ristede, hakkede hasselnødder Sådan gør du: Vask spidskålshovedet og skær det i tynde strimler. Skræl mangoen og skær den i små tern. Halvér granatæblet og bank kernerne ud i en skål med en grydeske. Fjern de hvide hinder, som ryger ud sammen […]

Arabisk bulgursalat

Arabisk bulgursalat (ca. 4-6 pers) 1 ½ dl grov bulgur eller couscous 1 fed hvidløg 3 gulerødder 3 appelsiner 1 rødløg 50 g mandler 1 bdt. mynte 1 bdt. persille 50 g fetaost ½-1 granatæble Salt og peber Sådan gør du: Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg, og sæt det på køl. Skræl gulerødderne og skær […]

Orientalsk hvidkålssalat

Orientalsk hvidkålssalat (4-6 pers) Salaten passer rigtig godt til fx fisk, rejer eller kylling. 300 gram hvidkål Saft af 1 lille citron 600 gram gulerod Ca. 0,75 dl sød chilli sovs 1 håndfuld sesamfrø, ristede Lidt nigella frø til pynt (kan udelades) Sådan gør du: Skyl hvidkålen og snit den meget fint. Kom den i en skål og pres citronsaften […]

See all our news

Brød

Choko-rugboller

Ingredienser (ca. 14 stk): 10 gram gær 4 dl koldt vand 2 dl syrnet mælkeprodukt (fx A38 el. Yoghurt naturel max 0.7% fedt) 1 spsk oliven- eller rapsolie 1½ tsk salt 1 spsk honning 1 tsk vaniljesukker 3 dl havregryn (gerne grovvalsede) 300 g rugmel 250 -275 gram hvedemel 75 g mørk chokolade 1 æg til pensling Sådan gør du: […]

Nemme surdejs boller

Ingredienser (20-22 stk) 30 gram gær 7 dl koldt vand 100 gram surdej (fx Tørsleff´s færdige speltsurdej) 200 gram havregryn 700 gram hvid hvede mel (fuldkornsmel) 2 spsk oliven- eller rapsolie 3 tsk salt 2 spsk sukker 1 æg til pensling Frø (ex sesamfrø, hørfrø, chiafrø og græskarfrø) til at drysse på bollerne. Sådan gør du: Dag 1: Rør gæren […]

Pizzasnegle

Ingredienser (ca. 15 stk.): Dej: 3 dl lunkent vand 30 gram gær 1 tsk salt 250 gram Hvid hvede 150 gram Tippo 00 eller Pizza mel 2 spsk oliven- eller rapsolie   Fyld: 125 gram frisk mozzarella (eller revet mozzarella) 175 gram skinke, skåret i strimler 200 gram tomat puré Oregano (frisk eller tørret) Sådan gør du: Rør gæren ud […]

Chia knækbrød

Ingredienser: 1 dl chiafrø 2½ dl vand 1 dl hørfrø 1 dl sesamfrø 1 dl solsikkekerner 1,5 dl græskarkerner 1 tsk salt   Sådan gør du: Hæld alle kerner, inkl. chiafrø, i en skål sammen med salt. Tilsæt 2½ dl vand og rør rundt. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, så hørfrø og chiafrø får en chance for at […]

Sprøde knækbrød

Sprøde knækbrød (low FODMAP venlige) Ingredienser: 125g hørfrø 50g sesamfrø 70g solsikkefrø 75g græskarfrø 1 tsk salt 1 æg 1½ dl vand Sådan gør du: Pisk ægget og tilsæt resten – lad dejen trække lidt, så den bliver godt klistret. Fordel dejen på 2 stykker bagepapir og rul meget tyndt ud mellem to lag bagepapir. Fjern det øverste lag papir, […]

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller (15 stk) 120g knækkede/skårne rugkerner 5 dl vand 1 dl surmælksprodukt (max 0,7%) ¼ dl vand 10g gær 2 dl havregryn 1½ tsk salt 225g fuldkornsmel (ex grahamsmel el. groft speltmel) 260g hvedemel 1 æg til pensling 3 spsk chiafrø eller sesamfrø Sådan gør du: Kog rugkernerne i vand i 5 min. ved svag varme under låg. Lad kernerne […]

Rustikt kurvebrød

Rustikt kurvebrød 180g rugmel 4 dl kogende vand 4 dl lunkent vand 50 g gær 4 tsk salt 2 spsk rapsolie 2 tsk rørsukker 300g speltmel 250g hvid hvede (eller andet fuldkornsmel) 250g hvedemel Sådan gør du: Rør det kogende vand og de 180 g rugmel godt sammen, og lad det stå på køkkenbordet i et par timer (eller natten […]

Koldhævede grynboller

Koldhævede grynboller (20-22 stk) 30 gram gær 7 dl koldt vand 200 gram ruggryn eller havregryn 200 gram hvid hvede mel (el. andet fuldkornsmel) 500 gram hvedemel 3 spsk chiafrø (kan undlades eller erstattes af hørfrø) 2 spsk oliven eller rapsolie 3 tsk salt 2 spsk sukker 1 æg til pensling Sesamfrø og hørfrø til at drysse på bollerne. Sådan […]

Koldhævede speltboller – Low FODMAP venlige

Koldhævede speltboller ca. 20-24 stk (low FODMAP venlige) 30g gær 5 dl laktosefri mælk 5 dl vand 40g FiberHUSK 1½ spsk rørsukker 3 tsk salt 2 spsk oliven- eller rapsolie 400g speltmel 500g fuldkorns speltmel 150g hørfrø Sådan gør du: Opløs gær og FiberHUSK i vandet og lad det blive til en gelé. Tilsæt mælken, hørfrø, olie, rørsukker og salt. […]

See all our news

Juice & Smoothies

Greenie med avocado og spinat

Ingredienser: 1 avocado 1 håndfuld frosne grønne ærter 1 håndfuld frossen spinat 1 banan 1 tsk lakridspulver, vaniljepulver eller kanel 3 dl mælk eller mandeldrik       Sådan gør du: Alt blendes til en ensartet masse og nydes som alternativ til et mellemmåltid eller hurtig morgenmad. Smag til med lakrids-, vaniljepulver eller kanel efter behag. Kan med fordel spises […]

Go´ morgen juice

Go´ morgen juice (low FODMAP venlig) (2 personer/2 glas) Ingredienser: 6-8  gulerødder 1 citron 1 håndfuld broccoli (uden stok) 1 gul peberfrugt 1 cm ingefær et par isterninger Sådan gør du: Alle grøntsagerne vaskes, toppen skæres af gulerødderne og skrællen skæres af ingefær og citron. Peberfrugten befris for top og indmad. Del grøntsagerne i passende størrelse til juicemaskinen. Start med […]

Grøn Vitaminbombe

Grøn Vitaminbombe  (2  personer / 2 glas) Ingredienser 5-6 håndfulde grønkål (ca. 1 posefuld uden stilk) 1/2 – 1 citron 1 æble eller 1 moden pære 1/2 agurk 1 stor stængel blegselleri 1 cm ingefær ( kan doseres op eller ned alt afhængig af hvor stærk du ønsker den) Sådan gør du: Grønkålen vaskes grundigt og befris for stilken, medmindre du […]

Low FODMAP Smoothie

Low FODMAP Smoothie 200g jordbær* 50g blåbær* 30g banan 2 dl laktosefri mælk 1 tsk FiberHusk 1 tsk flormelis 1 tsk vaniljepulver Sådan gør du: Hæld bær og banan i en blender. Tilsæt mælk, flormelis, fiberHusk og vaniljepulver. Lad blenderen køre i ca. 1 min. Serveres i glas eller spises med ske. (*Bærerne må gerne være frosne).

Smoothie m/ ananas og ingefær – Low FODMAP venlig

Smoothie m/ ananas og ingefær (2 store glas) (low FODMAP venlig) 250 g moden, køleskabskold ananas (evt. frossen) 1 spsk friskrevet ingefær (kan udelades og erstattes af 1 tsk vaniljepulver) 3 dl laktosefri mælk 2 spsk rørsukker ½ tsk FiberHUSK Sådan gør du: Ingefær skrælles og rives groft. Ananas skrælles og skæres i tern. Ingefær, ananas, rørsukker, FiberHUSK og mælk […]

Hjemmelavet Ingefærshot med gurkemeje

Hjemmelavet Ingefærshot med gurkemeje 200g Økologisk ingefær 50g Økologisk gurkemeje 1 l Vand 2-3 Økologiske citroner Et par sorte peberkorn Drikken kan holde sig ca. 2-3 uger i køleskabet. Sådan gør du: Ingefær og gurkemeje rod skylles godt. Skær rødderne i skiver. Hvis du vil have en endnu stærkere version, så put det i en minihakker. Put den skiveskårede eller […]

See all our news

Opskrifter

Bagt blomkål

Ingredienser: (4 pers.) 1 stort blomkål 4 spsk raps-/olivenolie 2 tsk Paprika 1 tsk hvidløgspulver salt Sådan gør du: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir. Vask og rens blomkålet, fjern blade og skær det nederste af stilken af. Stil nu blomkålet op (med stilken nedad) på et skærebræt og skær ca. 1½-2 […]

Lynstegte rosenkål

Ingredienser: (3-4 personer) 400 gram rosenkål 1 spsk akaciehonning 2 spsk citronsaft 2 spsk persille, hakket Salt og peber Olie til stegning Sådan gør du: Vask og rens rosenkålen og fjern de yderste blade og skær det nederste af bunden af. Halvér nu rosenkålene. Varm en wok eller pande og kom lidt olie i.  Når panden er varm kommes rosenkålene […]

Spinatpandekage

Ingredienser (6 pandekager) : 125 g spinat, frisk 100 hvid hvede (fuldkorns mel) 50 havregryn 3 æg 3 dl mælk 1 tsk flagesalt sort peber, friskkværnet 1 spsk oliven- eller rapsolie, til at stege i Pandekagefyld: Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan fylde i pandekagerne, men fx stegt kylling, avocado, spidskål, rød peber, champignon og bønnespirer klæ´r den godt. Til variationer […]

Sprøde havregrynsvafler

Ingredienser (12 vafler) : 300 g havregryn 6 dl mælk 4 æg 2 tsk vaniljepulver oliemargarine til vaffeljernet Topping:  til morgenmad kan vaflerne serveres med fx vaniljeskyr eller hytteost og frisk frugt og bær, samt lidt ahornsirup     Sådan gør du: Kom alle ingredienserne i en blender og blend dejen flydende og ensartet. Tænd for vaffeljernet og kom lidt […]

Kyllingedeller

Ingredienser (4 personer): 400g hakket kyllingekød 1 fed hvidløg, presset 1 løg, finthakket 1 æg 1 dl havregryn 1 dl mælk 1½ tsk salt ¼ tsk peber, kværnet ½ tsk paprika, edelsüss ½ tsk gurkemeje Rapsolie eller oliemargarine til stegning Sådan gør du: Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål og hak det i mindre stykker med en grydeske. Kom […]

Rød linsesuppe

Ingredienser (4-6 pers.): 4 rødløg 1 stort fed hvidløg 6 gulerødder 2 røde peberfrugter 2 spsk oliven- eller rapsolie 1,4 L vand 3 spsk grøntsagsbouillon (pulver) 200 g tomatpuré 1 tsk paprika 225 gram røde linser, skyllede Salt og peber Evt. lidt chilli Pynt: lidt rugbrødscrutoner/rugbrødschips, persille og tilføj evt. 1 skefuld græsk yoghurt/creme fraiche Sådan gør du: Skær rødløg […]

Lasagne med kylling og spinat

Ingredienser (4-6 pers): 450 g hakket kyllingekød 2 spsk oliven- eller rapsolie 2 rødløg, hakket 2 fed hvidløg, hakket 2 gulerødder, revne 2 soltørrede tomater, finthakkede 500g tomat pasata el hk. tomater 2 tsk hønsebouillon (pulver) 1 tsk basilikum, tørret 1 tsk oregano, tørret ½ tsk paprika ¼ tsk gurkemeje (kan udelades) salt friskkværnet peber 350g frossen spinat, helbladet 9 […]

Porretærte

Ingredienser (ca. 4-6 pers.): Dej: 3 spsk raps-/olivenolie 3 spsk vand 200 g Hvid hvede (fuldkorns mel) 1 knivspids salt 1 æg Fyld: 3 store porrer 4 æg 150 g hytteost ¾ tsk salt Peber 100 g revet ost (max 18%) 40 mandler Sådan gør du: Kom olie, vand, mel og salt i en skål og bland det hele sammen. […]

Bolognese

Ingredienser (ca. 4-6 pers.): 500g oksekød, hakket (max 12% fedt) 1 spsk olivenolie (evt. hvidløgsolie) 3 soltørrede tomater, hk. i små stykker 1 stor rød snack peber, skåret i små tern 1 stort rødløg 2 fed hvidløg 2-3 gulerødder, revne 1 ds. Hk. tomater 2 dl vand ½ tsk salt ½ tsk peber, groftkværnet ½ tsk oregano ½ tsk bassilikum […]

Sprød Pizza

Ingredienser: Dej: 15g gær 2 dl lunkent vand 1 spsk olivenolie 125g Hvid hvede (fuldkornsmel) 150g Pizza mel / Tipo 00 mel 2 tsk salt Fyld: 1 rødløg 1 stor rød snack peber, skåret i tynde ringe 1 pk. frisk mozzarella ost i tynde skiver (125g) Tomat passata (fintpureret tomater) (ca. 1 dl) 100 – 150 g Skinke (tyndtskåret italiensk […]

Laks på grill

Ingredienser (ca. 3-4 pers) 1 stort stykke laks/lakseside m/ skind 1 citron i skiver (økologisk) 1 håndfuld frisk oregano (eller anden frisk krydderurt) 1-2 spsk olivenolie (evt. m/ hvidløg) Salt og peber     Sådan gør du: Laksesiden placeres i et ildfast fad (der kan tåle at komme på grillen, ellers brug 1 foliebakke) med skindsiden nedad. Frisk oregano klippes […]

Fuldkorns wrap m/ kylling

Ingredienser (6 personer): 7 store Wrap tortillas m/ chiafrø (fuldkorns) 200 g Philadelfia friskost (light )m/ grillet peberfrugt 1 pose frisk spinat ½-1 lille salathoved 400 g kyllingepålæg, tyndtskåret el. kyllingerest u/skind 100 g kalkunbacon 2 store røde peberfrugter Sådan gør du: Steg kalkunbaconen sprød, hvorefter den afkøles og skæres i mindre stykker. Fordel smøreosten på de 7 tortillaer. Vask […]

Fuldkorns wrap med røget laks

Ingredienser (6 personer): 7 store Tortilla fuldkorns wrap (gerne m/ chia el. rug) 200 g Philadelfia light friskost, naturel 1 spsk revet peberrod 1 salathoved 1 bdt. Forårsløg 2 store modne avocado 4-500 g røget laks i skiver 1 lime 200 g bønnespirer Sådan gør du: Rør friskosten med peberroden og fordel cremen på de 7 tortillaer. Snit salat, hak […]

Lækker vitaminsuppe

Lækker vitaminsuppe (ca. 4 personer) Ingredienser: 1 stort rødløg 2 fed hvidløg 3 gulerødder 3 pastinakker 2 porrer 5 kartofler 1 L vand og 2 spsk grøntsagsbouillon (pulver) 2 spsk olivenolie/rapsolie 2 håndfulde bladbredet persille, skyllet (gem evt. lidt til pynt) Sådan gør du: Alle grøntsager vaskes/skrælles og skæres i stykker. Rødløg og hvidløg svitses i 2 spsk olie. Herefter […]

Chilli con carne

Chilli con carne m/ blomkålsris (4-6 personer) 4-500 g hakket oksekød (max. 10% fedt) 1 dåse hk. Tomater 3 spsk soltørrede tomater, finthakkede 2 store rødløg, finthakkede 3 fed hvidløg, finthakkede 1 dl okse eller grøntsagsbouillon 1-1½ spsk olivenolie eller rapsolie 1 tsk spidskommen 1 tsk kanel ½ lille chilli eller ½ tsk tørret chilliflager 1 ds. Kidney bønner, drænet […]

Kylling med parma og pesto

Kylling med parma og pesto   2-3 personer 2 kyllingebrystfileter 6 tsk. grøn eller rød pesto 4-6 skiver parmaskinke (eller lign.)           Sådan gør du: Skær en lomme midt i hver kyllingefilet, ned langs midten, men pas på ikke at skære helt i gennem. Fyld kyllingefilterne med din favorit pesto. Fold parmaskine omkring kyllingefileterne, så pestoen […]

Ovnbagt laks

Ovnbagt laks (4 pers.) 600-700 g laksefilet 1 dl sesamfrø ½ dl solsikkekerner ½ dl sød chilisauce eller mere 2 spsk sød sojasauce (ketjap manis) Lidt lime- eller citronsaft, friskpresset Sådan gør du: Rist sesamfrø og solsikkekerner på en tør, varm pande. Kom dem i en skål sammen med chilisauce, soja og limesaft, og rør det til en tyk, lind masse. […]

Kartoffel-porre fad

Kartoffel-porre fad 3 – personer 450g kartofler 2 porrer 250 ml madlavningsfløde/Vegetabilsk flødealternativ (max 7% fedt) Salt Peber Evt. lidt karry eller krydderiblandingen Ras el Hanout     Sådan gør du: Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Porrerne vaskes grundigt og skæres i tynde skiver. Kartofler og porrer ligges lagvis i et ildfast fad (hvis dit fad kræver smørring, […]

Ovnbagt hokkaido

Ovnbagt hokkaido 3-4 personer 1 Hokkaido græskar Olivenolie (med hvidløg el. tilsæt 1 lille fed knust hvidløg til den olie du skal bruge) Salt Peber       Sådan gør du: Vask hokkaido græskaret grundigt udenpå, og skær det over på midten. Tøm det for kerner og trevler med en spiseske. Skær så skiver med skrællen på i ca 1 […]

See all our news

Sødt & Snacks

Muffins

Ingredienser (ca. 20 muffins): 250 g smør 1 1/2 dl vand 450 gram sukker 2 tsk vaniljesukker 5 store æg (eller 6 mindre æg) 275 g hvedemel 100 g kakao 1 tsk bagepulver (med top) Lidt, usaltede og hakkede pistacienødder og hakket marcipan til pynt Sådan gør du: Kom smør og vand i en gryde, og lun det til smørret […]

Brownies

Ingredienser: 200 g smør 100 g mørkt chokolade (max 60-70 % kakaoindhold) 40 gram chokoladeknapper (hvide el. mørke) eller anden grofthakket chokolade 4 æg 250 g sukker 2 tsk vaniljesukker 80 g mel 125 g hasselnødder, grofthakkede     Sådan gør du: Smelt smørret i en gryde ved lav varme under omrøring. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen og der […]

Chokolade muffins

Ingredienser (20 små): 5 dl hvedemel (evt. halv mængde hvid hvede) 1 dl kakao 1 tsk natron 2 tsk bagepulver 1 tsk vanilje 150g mørk chokolade 1 1/4 dl raps eller olivenolie 2½ dl yoghurt naturel 2½ dl sukker 1 stort æg ¾ dl afkølet kaffe Sådan gør du: Kom æg og sukker i en røreskål og pisk det godt, […]

Vandmelon is

Ingredienser: ½ vandmelon 6-8 ispinde Sådan gør du: Skær vandmelonen i tykke firkantede stykkker og sæt hvert stykke på en ispind. Læg nu isene i en stor frostpose og frys dem i ca. 2 timer, og de er klar til at blive spist ☺

Saltlakridsmandler og Saltmandler

Saltlakridsmandler1,5 dl vand2 tsk salt1 spsk lakridsrodspulver (ex den fra Urtekram) (+ 1 spsk til slut)200 g mandlerSådan gør du:Tænd ovnen på 150 grader varmluft.Hæld vand, salt og 1 spsk lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk. Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt […]

Yoghurttrifli med appelsin og kiwi – Low FODMAP venlig

Yoghurttrifli med appelsin og kiwi (low FODMAP venlig) 2 port. 1 appelsin 2 kiwier 6 dl laktosefri yoghurt naturel* ½ tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker) 15 g rørsukker 20 finthakkede mandler Sådan gør du: Dræn yoghurten i et kaffefiler indtil den er fast som græsk yoghurt. Fjern skræl fra kiwi og skær skrællen af appelsinen med en kniv, hvorefter du skærer […]

Æblemuffins

Æblemuffins    (12 stk) ½ dl rapsolie 1 dl A38 /yoghurt naturel 90 g rørsukker 80 g marcipan, revet 140 g hvid hvede 1½ tsk kanel 1½ tsk kardemomme 2 knivspids salt ½ tsk natron 2 æg 600 g æbler, skåret i små tern (uden kærnehus og evt. skrællet) Sådan gør du: Olie, yoghurt og sukker røres sammen, og der […]

Bananpandekager

Bananpandekager (low FODMAP venlige) (12-14 stk) 2 modne bananer 3 æg 1 dl havregryn ½ tsk kanel eller vaniljepulver 1 tsk ahornsirup ½ tsk bagepulver Lidt rapsolie til stegning Sådan gør du: Bananerne moses godt med en gaffel. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen piskes sammen til en ensartet masse. Kom lidt olie på panden og kom dernæst pandekagedejen på […]

See all our news