Fuldkornsboller

Fuldkornsboller (15 stk)

  • 120g knækkede/skårne rugkerner
  • 5 dl vand
  • 1 dl surmælksprodukt (max 0,7%)
  • ¼ dl vand
  • 10g gær
  • 2 dl havregryn
  • 1½ tsk salt
  • 225g fuldkornsmel (ex grahamsmel el. groft speltmel)
  • 260g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 3 spsk chiafrø eller sesamfrø

Sådan gør du:small_grovboller

Kog rugkernerne i vand i 5 min. ved svag varme under låg. Lad kernerne køle af til de er lidt lune. Kom surmælksproduktet i kernerne. Rør gæren ud i ¼ dl lunkent vand og rør det i massen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen til den er fugtig og klistret (ca. 5 min. i røremaskine). Læg plastfilm over og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over i min. 10 timer.

Form dejen til 15 boller med 2 spiseskeer. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min. Bollerne pensles med æg og drysses med chiafrø eller sesamfrø, eller hvad du nu ønsker.

Bag bollerne ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min i midten af ovnen.